Perfecting My Solah (BM) #035

Perfecting My Solah adalah sebuah kursus solat yang dijalankan seharian bagi mendedah dan membimbing para peserta kepada tatacara solat yang tepat berdasarkan sunnah Nabi (SAW). Atur cara kursus ini terbahagi kepada pembelajaran secara teori perkara-perkara yang berkaitan dengan solat serta sesi demonstrasi.

TARIKH: 25 JUN 2022 (Sabtu)
TEMPAT: On-site di Al Khaadem
MASA: 9:00 AM – 5:00 PM

Pilihan Onsite (RM120/peserta)
Termasuk:
– Buku PMS (Hardcopy)
– Nota Kursus Digital yang terkini
– Morning Tea-Break
– Makan Tengahari
– Sesi Praktikal bersama Fasilitator

The event is finished.

Date

Saturday, 25 June 2022
Expired!

Time

9:00 AM - 5:00 PM

Local Time

 • Timezone: America/New_York
 • Date: Friday - Saturday, 24 - 25 June 2022
 • Time: 9:00 PM - 5:00 AM

Cost

RM 120.00

Location

Al Khaadem
Kayu Ara, Damansara
Al Khaadem

Organizer

Al Khaadem
Phone
6011-31777854
Email
events@alkhaadem.com
Website
http://alkhaadem.com/

Speaker

 • Dato' Sheikh Hussain Yee
  Dato' Sheikh Hussain Yee
  President Al-Khaadem

  Seorang pakar ilmu hadis dari Universiti Madinah, Mohd Hussain Abdullah atau lebih terkenal sebagai Sheikh Hussain Yee adalah seorang da’ie terkemuka di Malaysia dan pentas antarabangsa. Beliau mengutamakan penyebaran sunnah Nabi dan penerapan nilai-nilai keharmonian sejagat Islam kepada umat Islam dan bukan Islam di seluruh dunia. Berbekalkan pengalaman hampir empat puluh tahun dalam bidang pengurusan, perkhidmatan perundingan dan strategi di badan-badan Islam antarabangsa, Sheikh amat mementingkan penanganan isu-isu keluarga

  dan keharmonian sosial, terutamanya melalui perkhidmatan kaunseling keluarga dan rumahtangga serta pembangunan belia.

  Pada masa ini, Sheikh Hussain Yee merupakan penasihat kepada beberapa organisasi Islamik di seluruh dunia. Antaranya Islamic Education and Research Academy (IERA) di United Kingdom (UK); As-Salaam Foundation di Jepun; Islamic Da’wah Council of the Phillipines-Halal, yang merupakan ahli dalam World Halal Council; Jawatankuasa Syura Negeri Pulau Pinang, Malaysia; dan juga Shariah Board di Japan Halal Foundation.

  Di peringkat antarabangsa, Sheikh Hussain telah berkongsi pentas bersama pendakwah-pendakwah seperti Sheikh Assim Al-Hakeem, Sheikh Muhammad Salah, Sheikh Abdur-Raheem McCarthy, Yusuf Chambers dan Abdurraheem Green di pelbagai konvensyen: dari United Kingdom ke Australia, Norway ke Timur Tengah, dan yang terutama sekali, Asia Tenggara.

  Beliau juga merupakan pengasas “Al-Khaadem Youth Camp”, sebuah kem yang diadakan setiap tahun di Malaysia untuk melahirkan dan memperkasakan golongan belia sebagai sebuah generasi bakal pemimpin, berdasarkan nilai-nilai murni agama Islam. Keberkesanan kem ini telah mendapat perhatian dari komuniti antarabangsa, dan kem ini telah juga diadakan di Dubai, UAE; Tokyo, Japan dan Hong Kong, SAR.

  Untuk sumbangan beliau di Malaysia, terutamanya di negeri Pulau Pinang, beliau telah dianugerahkan gelaran “Tokoh Maal Hijrah Penang 2017”.

Next Event